ALARM NA STINKEND WATER OVERIJSSEL

door Henk Wageman. dinsdag 12 januari 2010

VOLLENHOVE/SINT JANSKLOOSTER - Vanmiddag of vanavond op zijn vroegst kunnen bewoners van Sint Jansklooster tot aan Zwartsluis, van Vollenhove en Marknesse en ten zuiden van de lijn Bant/Creil alsmede Urk en Emmeloord weer beschikken over helder en smaakvrij drinkwater. Zondagavond en maandagmorgen regende het klachten bij waterleidingsbedrijf Vitens door de bewoners in voornoemde gebieden over vies en stinkend drinkwater.

drinkwater overijssel

Na onderzoek van Vitens bleek kristalvorming op de voelers op apparatuur in het productiebedrijf van Sint Jansklooster door de harde wind en vorst de zuurgraad van het water te hebben verhoogd. "Dat geeft stank en een vieze smaak aan het water, maar er is geen moment gevaar voor de volksgezondheid geweest'', zegt Walter van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Vitens. "Maar we hebben de zaak wel hoog opgenomen. Het is bij mijn weten de eerste keer dat zich zoiets voor heeft gedaan.''

Met man en macht is gezocht naar de oplossing. Omdat het verzuurde water nog in de leidingen zit, zal Vitens veel 'fout' water gaan spuien. Dat gebeurt via brandkranen. Dat water zal in riolen en mogelijk ook in sloten worden gespuid. "Vanwege de vorst moeten we goed kijken welke sloten daarvoor geschikt zijn'', zegt Van der Meer. Vitens heeft het ministerie van VROM onmiddellijk ingeseind. Maar bij de gemeente Steenwijkerland was gistermiddag nog niets bekend van de waterverontreiniging. Ook bij woningcorporatie Wetland Wonen uit Vollenhove waren gisteren nog geen klachten binnen gekomen.

Over hoeveel huishoudens het precies gaat kon Van der Meer niet zeggen.

Bron: De Stentor.nl...

 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder