DRINKWATER CHLOREREN IN ZIEKENHUIS

Ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen sterfgevallen als gevolg van legionella voorkomen door het drinkwater te chloreren.

Dat zegt het RIVM in een reactie op de oproep van hoogleraar Gezondheidstechniek Annelies van Bronswijk (TU Eindhoven) aan waterleidingbedrijven om chloor aan het Nederlandse drinkwater toe te voegen. Alleen zo kan de gevaarlijke legionellabacterie effectief worden bestreden, stelt zij. Van Bronswijk schat dat jaarlijks achthonderd mensen aan legionella overlijden, veel meer dan de tientallen doden volgens de officiële cijfers.

ziekenhuis

Kwetsbare mensen
Het rijksinstituut voor de volksgezondheid RIVM heeft positief gereageerd op de oproep om drinkwater te chloreren. 'Van Bronswijk heeft een goed punt', zegt hoofd Infectieziektenbestrijding Jim van Steenbergen in onder meer het Brabants Dagblad. 'Niet heel Nederland hoeft meteen aan het gechloreerde water. Ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, waar kwetsbare mensen verblijven, kunnen water als het hun gebouw binnenkomt ook individueel chloreren.'
Ook legionella-expert Jeroen den Boer van het Streeklaboratorium Haarlem vindt dat de aanpak van legionella tekortschiet, vooral voor kwetsbare groepen.

> Lees verder op Nursing.nl...

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder