"IK WIL NIET MEER ZONDER WATERONTHARDER"

Eindelijk van die witte waas af door onze waterontharder
“We delen ons enthousiasme graag.” Zo verklaart mevrouw Van Reijen uit Uden haar bereidheid om wildvreemde mensen binnen te laten. Ze kwamen allemaal kijken hoe zo’n waterontharder er nu uitziet. En hoe het voelt: kalkvrij water. “Zelf ben ik ook overtuigd geraakt door het bij een ander te zien; bij mijn zus in Bonn. Heerlijk zacht water heeft die. Ze ging één keer met een doekje over het aanrecht, en schoon was het. Bij ons bleef er altijd een wit waas achter. Kalk. Dat kon je ook zien aan de keukenapparatuur en de wasmachine.”

Toen de familie Van Reijen – ouders, één inwonend, één uitwonend kind – een nieuw huis in Uden betrok, wisten ze het zeker. Ze wilden niet wéér met schuursponzen in de weer om de badkamer toonbaar te houden. “Eeuwig dat gepoets en nóg erger je je dood aan die witte aanslag. De ervaring bij mijn zus leerde ons dat het leven een stuk makkelijker wordt met zacht water. Dus wij wilden een waterontharder.”

Wil niet zonder waterontharder

Het was wel even puzzelen of een nieuwe investering verantwoord was, zo kort na de verhuizing. Bovendien moesten de Van Reijens nog uitvinden wat er in Nederland aan waterontharders werd aangeboden. Meneer van Reijen weet de weg op internet en stuitte op verschillende oplossingen. “Je hebt van dingen die moet je rond de waterleiding klemmen, maar dat vonden we niet zo overtuigend. Dat systeem met zoutspoeling; dat kwam er wel steeds goed uit. Maar wij moesten wel iets compacts hebben. Ruimte voor een groot apparaat was er eigenlijk niet. En het moest ook zonder elektriciteit kunnen werken.”

En dus viel hun keus op de AquaCell. Lekker klein, met handzame, geperste zoutblokken, in plaats van grote zakken los zout. Blokken zijn snel en makkelijk te plaatsen. De Van Reijens mochten de AquaCell een maand op proef nemen. Mevrouw Van Reijen: “Dat is nu anderhalf jaar geleden. Ik heb er geen moment over gedacht om hem weer weg te laten halen. Hij staat in de ruimte van de watermeter, onder het luik achter de voordeur.” De aansluiting was zo gepiept, er is niet eens een stopcontact nodig, want het apparaat heeft geen stroom nodig.

 > Lees verder op aquacell.nl

 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder