IMTECH: ENERGIE UIT AFVAL WATERBEHANDELING

Den Haag - Imtech Nederland (technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) gaat aan de industrie en waterbedrijven nieuwe duurzame oplossingen voor innovatieve waterbehandeling aanbieden. Hiervoor is Water Solutions opgericht. Doel van Water Solutions is innovatieve dienstverlening voor het winnen van energie uit afval van waterbehandeling, energie- en waterbesparing, efficiëntere productieprocessen en het mogelijk maken van milieudoelstellingen, waaronder reductie van de carbon footprint.

Bart Bouwmeester, Algemeen Directeur Imtech Nederland: ‘Water wordt steeds schaarser en daardoor belangrijker. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden om energie uit afval van waterbehandeling te winnen in Nederland niet of nauwelijks benut. Imtech beschikt in de UK over unieke technologische diensten die dit mogelijk maken. Deze diensten, advanced digestion genoemd, gaan we nu ook in Nederland aanbieden. Daarnaast heeft Imtech innovatieve duurzame technieken ontwikkeld voor waterbehandeling met als doel duurzame waterproductie, efficiëntere processen en verlaging van de carbon footprint. Water Solutions vormt hét antwoord op de trend tot betere waterbehandeling in de industrie en bij waterbedrijven.’

Advanced digestion: energie uit afval van waterbehandeling
In de aanpak van Imtech om energie uit afval van waterbehandeling te winnen wordt thermische hydrolyse toegepast. Hierbij wordt slib verwarmd tot 170 graden Celsius, gepasteuriseerd en vervolgens anaeroob gegist. Het voordeel van dit slibverwerkingsproces is dat er een grote hoeveelheid biogas (methaangas) vrijkomt. Dit wordt gebruikt als brandstof voor hightech warmte-/krachtcentrales (biogascentrales) die een substantiële hoeveelheid elektriciteit opwekken. Het behandelde slib wordt daarnaast ontwaterd en verwerkt tot een soort ‘slibkoek’ die vrij is van ziektekiemen en als meststof voor de landbouw wordt gebruikt. Kortom, unieke en veelzijdige ecologische dienstverlening dat een groot aantal maatschappelijk verantwoorde effecten met zich mee brengt.

>Lees het originele persbericht op imtech.eu...

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder