KALKAANSLAG IN HORROR KELDER

Scheveningen - City Hotel 'ronduit smerig' door Erik Morsink

Recensiewebsite Zoover.nl riep afgelopen maandag het Scheveningse City Hotel uit tot smerigste logement van Nederland. Deze weinig flatteuze titel valt dit (zelfbeoordeelde?) driesterrenhotel met restaurant ten deel omdat de forumleden dit overnachtingsadres slechts met rapportcijfer 3 waardeerden. Is City met stip het smerigste hotel van ons land of zijn de Zoover-beoordelaars kleinzerige consumenten die het onderste uit de kan willen hebben? De Telegraaf boekte een nachtje Scheveningen.

Kalkaanslag douchekop

Foto: René Oudshoorn, De Telegraaf. 
 
De locatie is perfect. Tien minuutjes lopen en je staat met je kuiten in de Noordzee. En Holland Casino en het Circustheater zijn om de hoek. Maar daar is dan ook gelijk alles mee gezegd.

Mag dit gastenverblijf een hotel heten? Horrorkelder is eerder een passende term die komt bovendrijven.

Aangekomen bij Renbaanstraat 17 vermeldt een bordje op de deur dat de sleutel op nummer één bij de receptie moet worden opgehaald. ,,42 euro kamer, 2 euro toeristenbelasting, parkeerkaart 9 euro. Pinnen?”, vraagt de slecht Nederlands sprekende receptionist.

Als de transactie is voltooid, krijg ik mijn kamersleutel en stap naar buiten. Vervolgens sta ik met de loszittende deurklink in m’n hand. Dat begint al goed...

Verbijstering

Op naar het hotel. De gereserveerde kamer 28 blijkt in de kelder van het pand te zitten. Je komt er via een steile, krakende houten wenteltrap. Sleutel in het slot, lamp aan en ongeloof en verbijstering slaan acuut toe.

Allereerst stroomt een muffe lucht je tegemoet. Je stapt op enkele loszittende nepmarmeren tegels. Er staan twee tegen elkaar aangeschoven metalen bedden met daarop superdunne vies uitziende dekbedjes waarover slechts een smoezelige witte hoes met vieze vlekken is getrokken.

Het woord schoonmaken lijken ze hier niet te kennen. Onder het bed liggen zwarte haren, snoeppapiertjes en enorme flarden stof, die verraden dat er hier in geen maanden een Mien Dobbelsteen aan de slag is geweest.

Er staat een smerig bureau waaraan je niet durft te werken omdat er een laag stof op het bladoppervlak ligt, plus allerlei onbestemde vlekken. Hetzelfde geldt voor de vettige, geel uitgeslagen telefoon. Te vies om beet te pakken.

En waarom ligt er een nijptang op het ladenkastje onder het bureau? Daglicht is er nauwelijks. Twee kleine matglazen venstertjes bovenin de kamer komen uit op de stoep. Als je nog niet claustrofobisch was, word je het nu wel.

De trekgordijntjes die ervoor hangen zijn zo goor, dat je ze niet eens zou durven demonteren. En ook de gedateerde truttige bloemetjesgordijnen zitten weer onder de vlekken en plekken.

Op naar de badkamer. Die spant werkelijk de kroon qua ranzigheid. Uit de wc komt weliswaar een verse chloorlucht, maar het toilet zelf vertoont gele uitslag. De closetrolhouder zit onder het stof.

Een door menselijke huidschilfers oranje uitgeslagen douchegordijn moet ervoor zorgen dat het geen waterballet in de kleine ruimte wordt. De vieze douchekraan zit van onder tot boven onder de kalkaanslag. Zowel de gootsteen als het doucheputje zijn voorzien van dikke gele randen.

Lees verder op telegraaf.nl....

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder