KRANEN OPEN ZETTEN NA VAKANTIE

LEIDERDORP / RIJNWOUDE - Wie op vakantie is geweest, doet er goed aan bij terugkomst de kranen een minuut lang open te zetten. Drinkwaterbedrijf Oasen geeft dit advies, omdat uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van het drinkwater achteruit gaat, als deze wekenlang stilstaat. Een minuut is voldoende om voor vers drinkwater te zorgen

Kranen open na vakantie

Scholen

Ook basisscholen worden hierover geïnformeerd per brief. Hier kan water immers al gauw zes weken stilstaan. Oasen adviseert om minimaal twee minuten de kranen flink open te zetten. Ook kunnen de scholen hun toiletten doorspoelen en eventuele douches door laten lopen. Zo spoelen ze de leidingen in de school goed door. Dit is een minuut langer dan bij woningen, omdat de waterleidingen in schoolgebouwen vaak veel langer zijn dan in woningen.

Oasen vindt het belangrijk dat haar klanten vers water uit de kraan tappen. Vorig jaar deed het bedrijf praktijkonderzoek naar stilstaand water op basisscholen in Zuid-Holland. De kwaliteit van drinkwater in schoolwaterleidingen bleek sterk achteruit te gaan bij langdurige stilstand. Het laboratorium van Oasen toonde daarbij aan dat leidingen en kranen aan het stilstaande water metalen (zoals koper, lood, nikkel) afgeven. Ook is de kans op groei van bacteriën aanwezig, zoals Legionella.

>Lees verder op echo.nl

 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder