MINDER ZOUT IS MINDER GEZOND

AMSTERDAM -  Het is algemeen bekend dat veel zout eten niet goed is. Deze bewering staat echter al een tijd op losse schroeven. In mei van dit jaar kwam er al een onderzoek van JAN STAESSEN ( KU LEUVEN naar buiten): "Iedereen gaat er al jaren van uit dat zout eten de bloeddruk verhoogt. Niemand wil horen dat het tegendeel waar is"

Minder zout is minder gezond

Onder meer het Voedingscentrum adviseert om de zoutinname te beperken. Toch beweren wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen dat minder zout consumeren ook ongezond kan zijn.

Uit de Deense analyse van 167 onderzoekers blijkt dat door het eten van minder zout het cholesterol met 2,5 procent stijgt.

De wetenschappers bekeken 67 eerdere studies onder meer dan 40.000 mensen. De kans op overlijden bij mensen met hartproblemen groeit als ze minder zout eten. Ook wordt een bepaalde type vet met 7 procent verhoogd als de zoutinname wordt beperkt, wat kan leiden tot bloedstolsels. Volgens de onderzoekers produceren de nieren daarnaast meer stoffen die in verband staan met hoge bloeddruk.

Nul effect
Volgens hoofdonderzoeker dr. Niels Graudal is het netto-effect van het verlagen van natrium ongeveer nul, of misschien zelfs slechter. Hij vindt dat mensen zich beter kunnen concentreren op stoppen met roken, het drinken van minder alcohol en het verliezen van overgewicht

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder