MAKELAAR: "WATERONTHARDER MAAKT HUIS ATTRACTIEVER BIJ VERKOOP"

Nu de bewegingen op de huizenmarkt het karakter van stroop hebben gekregen, gaan de details tellen bij het aanbieden van een huis. Jolanda Vogelzang van makelaarskantoor Zij-is-de-makelaar, opererend in heel Noord-Nederland, merkt dat extra’s zoals screens, airco of een waterontharder, een potentiële koper nét dat laatste zetje kunnen geven.

Jolanda Vogelzang, makelaar

“Bij het huidige grote aanbod zijn kopers kritischer en ook een beetje lui geworden,” stelt Vogelzang vast. Zij is daarin niet de enige. “Iedereen in ons vak merkt dat je écht hard moet werken en creatief moet zijn om interessante panden bij mogelijke kopers onder de aandacht te brengen. De tijden dat alles zichzelf verkocht, bijna ongeacht de staat en de prijs, liggen echt achter ons.”
“Een huis dat zich in zijn prijsklasse onderscheidt van andere doordat er extra voorzieningen zijn getroffen, maakt de beste kans om verkocht te worden. Een traplift of – zoals deze zomer extra attractief – een airco of screens, kunnen een aarzelende koper nét over de streep trekken. Ik profileer een huis nu nadrukkelijk op dat soort dingen.”

Een tamelijk nieuw element dat een huis attractiever kan maken is een waterontharder, zo leerde Jolanda Vogelzang. Wie zich bewust is van de voordelen van een waterontharder en uit een gebied met zacht water naar een gebied met hard water verhuist, is gevoelig voor zo’n extra.
“In de vraagprijs voor een huis vind je zo’n toegevoegde waarde niet terug,” zegt Vogelzang, “en juist daardoor wordt het huis interessanter. De koper betaalt minder voor méér. Het pakket wordt er completer van. Een waterontharder betekent comfort in de zin van zacht water, veel minder onderhoud en minder kans op storingen. Het betekent ook dat badkamer- en keukenapparatuur die meeverkocht wordt, in uitstekende staat zal verkeren.”
Voor een verkoper kan een relatief geringe investering dus een sleutelrol spelen bij de succesvolle verkoop van zijn huis.

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder