VEILIG DRINKWATER VOOR ALLERARMSTEN

26 oktober 2010-Op donderdag 28 oktober opent Basic Water Needs Pvt Ltd in Pondicherry, India, de nieuwe Tulip waterfilter fabriek. Het Tulip waterfilter maakt schoon en veilig drinkwater eenvoudig en goedkoop beschikbaar voor de allerarmsten. Want nog altijd heeft 1 miljard mensen ter wereld geen beschikking over schoon drinkwater. Het Tulip waterfilter kan hier verandering in brengen. De nieuwe uitgebreide fabriek in India zal ruim 30.000 waterfilters per maand gaan produceren.

Siphon waterfilter

Tulip Waterfilter
Het Tulip waterfilter is een typisch Nederlandse uitvinding. Het innovatieve en zeer compacte filter laat vervuild water met behulp van enkel zwaartekracht door een keramisch filter met zilver impregnering lopen. Hiervoor hoeft een gebruiker alleen het filter in een emmer vervuild water te hangen, het met een handpompje op gang te brengen, waarna het vervuilde water vanzelf verder gefilterd wordt. Op deze manier levert dit 4 tot 5 liter helder en bacterievrij drinkwater per uur op. Actief kool in het filter zorgt daarnaast voor smaak- en kleurverbetering.

Kosten
Een Tulip waterfilter kost nog geen € 5.- Het kan een gezin van circa acht personen een jaar lang van schoon drinkwater voorzien. Na een jaar moet het keramische onderdeel worden vervangen. De lage kosten brengen het filter ook écht binnen het bereik van de allerarmsten.

>Lees meer over de activiteiten van Basic Water Needs op www.basicwaterneeds.com

 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder