'WATER IS DE NIEUWE OLIE'

RTL nieuws meldde maandag 12 mei 2014 dat water wel eens de "nieuwe olie" zou kunnen worden. Analisten van Bank of America's divisie Merril Lynch hebben berekend dat geld verdienen met water de toekomst is.

Zuiver water wordt steeds schaarser, op een steeds drukker wordende planeet. De vraag naar zoet en zuiver water wordt door de stijgende bevolkingsgroei steeds groter. Merril Lynch, een grote financiële instelling in Amerika, wijst erop dat er door de toenemende schaarste van zoet water grote investeringsmogelijkheden liggen in de watermarkt. 

Met name de vraag naar zoet en zuiver water neemt sterk toe, en daar liggen kansen voor bijvoorbeeld bedrijven in de waterzuivering. Maar ook de klimaatverandering vergt een steeds beter watermanagement, bijvoorbeeld om landen zoals Nederland te beschermen tegen de stijging van de zeespiegel en stormvloeden. Een lichtend voorbeeld is het Nederlandse bedrijf Arcadis, dat in New Orleans met slimme technieken helpt om de waterwering te verbeteren en te versterken tegen toekomstige stormvloeden en overstromingen. 

Het beleggingadvies van Merril Lynch komt niet als een verrassing gezien de demografische ontwikkelingen, zoals toenemende bevolkingsgroei, en de inmiddels onbetwistbare klimatologische veranderingen. RTL nieuws zet ter illustratie de koers van de AEX af tegen ASN milieu- en waterfonds. Waar de AEX de afgelopen 12 maanden een rendement boekte van 11 procent, boekt ASN milieu- en waterfonds een rendement van maar liefst 15 procent over diezelfde periode. Hetzelfde geldt voor andere waterfondsen: ook daar wordt een rendement geboekt tussen de 13 en 15 procent.

 

Dat er voor water en duurzaamheid een markt is, verbaast Gerrit Dijkstra van Aquacombi Nederland niets. "Nog steeds hebben we in Nederland hard water en daardoor last van kalkaanslag en energieverspilling. En dat is tegenwoordig helemaal niet meer nodig door de ontwikkeling van zeer effectieve waterontharders. Er valt nog veel winst te behalen op dat gebied". 

 

 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder