WATERONTHARDER ZWOLLE BLEEK DE 75.000-STE

Waterontharder van de familie Rabel uit Zwolle bleek de 75.000-ste

Zwolle - Het zweet stond installateur René van der Veen op het hoofd. Hij moest door een vloer van 40 centimeter beton boren. Maar het was wel feestelijk zweet. Want René heeft de 75.000-ste waterontharder van AquaCombi geplaatst. In Zwolle, bij de familie Jan en Jacinta Rabel.

 

Vrijdag 7 oktober om elf uur stond René bij de familie Rabel in de Damstraat op de stoep. Met in zijn armen de AquaCell ontharder, fraai verpakt in zilverfolie en met een grote rode strik eromheen. Zo had de directie van de Britse producent hem laten versturen. Mathijs Dijkstra van Aquacombi, de Nederlandse importeur, was ook gekomen. Hij bracht een fles champagne mee; eveneens in zilverfolie en met een rode strik.

Ze werd gek van die kalk
Maandenlang hadden Jan en Jacinta gedubd: zouden ze wel of niet een waterontharder aanschaffen? De stoomcabine en de vaatwasmachine smeekten er als het ware om. Maar er stonden méér dingen op het verlanglijstje. Toen had Jacinta gezegd: “En nú komt-ie of anders nemen we een schoonmaakster. Ik word gek van die kalk.” Jan was er vervolgens snel uit, want hij had zijn huiswerk allang gedaan. Het moest een AquaCell worden: compact, 24 uur per etmaal werkend en zónder stroom.

Toen vertelden ze van Aquacombi dat ‘hun’ installatie de 75.000-ste was die de fabriek in Engeland had verlaten. En dus was het een beetje feest toen hij werd geplaatst. Behalve voor René. “Ik heb al ik weet niet hoeveel AquaCells geplaatst; zelf doe ik er gemiddeld negen per week en door het hele land. Meestal ben ik met drie uur weer bij een klant weg. Maar nu moest ik door die onverwacht dikke betonvloer heen. Kostte me een uur extra.”

Koffertje onder de trap
“Toch zie je dat installatiewerk er niet helemaal aan af,” vindt Jan Rabel. “Het ziet er meer uit als een koffertje dat onder de trap is geparkeerd.” Hij steekt zijn hoofd in de trapkast en zegt: “Ik heb het niet eens gecontroleerd, nou wil ik het zien ook. Ja! Kijk; daar zit het productieplaatje. Mét het nummer 75.000! Da’s toch wel leuk, hoor.”

Zijn vrouw Jacinta heeft de champagne uitgepakt. “Ik heb net het eerste water geprobeerd en dat voelt héérlijk aan. Mijn buurvrouw van twee deuren verder heeft er ook een en zij hoeft tegenwoordig geen bodylotion meer te gebruiken. Dat deed ze tegen een droge huid. Mijn huid is soms ook wel droog, dus ik ben benieuwd. Ik verwacht er echt heel veel van. Straks allemaal achter elkaar onder de douche; dat is de proef op de som.”

En nee: de champagne gaat nog niet open. Zelfs niet dit weekend als ze een verjaarsfeestje hebben. “Waar het wel extra druk zal worden, want iedereen weet nu van die ontharder en dat willen ze toch zien. Die champagne moet wachten tot de jaarwisseling.” Maar dan kan-ie ook uitgeschonken worden in glazen die dan allang niet meer weten wat hard water was.

Waterontharder zwolle

Foto: Rene overhandigt 75.000-ste AquaCell waterontharder
Meer foto's met een hogere resolutie:

 • AquaCell past onder trap
 • 75.000-ste waterontharder overhandigen
 • Noot voor redacties: Neem voor meer informatie contact op met Mathijs Dijkstra

  75.000 AquaCell waterontharders

   

  ZOUTBLOKKEN

  Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
  Die bestelt u hieronder.

  DOWNLOADS

  Downloadpagina voor Aquacombi productdocumentatie en handleidingen.

  ACTUEEL

  JAN

  21

  Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

    De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

  Meer nieuws Lees verder

  JUL

  31

  Voorlichting over drinkwater schiet tekort

  JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

  Meer nieuws Lees verder

  DEC

  23

  Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

  AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

  Meer nieuws Lees verder